Αφίσα

Στοιχεία Συνεδρίου/Σεμιναρίου

  • Ημερομηνία : Από 27/05/2017 έως 27/05/2017

  • Τοποθεσία : Ξενοδοχείο REX

  • Πόλη : Καλαμάτα

Χαιρετισμός της Προέδρου του ΠΣΕΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι κοινωνικoοικονομικές συνθήκες γύρω μας αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Μετακινήσεις πληθυσμών, γεωπολιτικές αλλαγές, καινούργια κοινωνικά φαινόμενα, επαναπροσδιορίζουν τόσο το σύστημα υγείας της χώρας μας όσο και την λειτουργία των δομών υγείας μέσα σε αυτό.

Νέοι όροι (που δεν είναι βέβαια και τόσο νέοι, αλλά που τώρα πια δεν μπορούν να αγνοηθούν) αναδύονται, όπως διεπιστημονική ομάδα, διατομεακή συνεργασία, πολυεπιστημονική φύση της δημόσιας υγείας», εστίαση στον ασθενή και απομάκρυνση από το καθαρά ιατροκεντρικό μοντέλο, πολυνοσηρότητα, αλλάζουν το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πιά λειτουργούν οι επαγγελματίες υγείας.

Ο Επισκέπτης Υγείας πάντα ήταν μέσα ή μπροστά από τις εξελίξεις. Γνώστης καλός – φυσικά λόγω του ρόλου του και της εκπαίδευσης του – τόσο της Δημόσιας Υγείας όσο και της πρόληψης και (Προ)αγωγής της υγείας, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις υγείας με απόλυτη επιτυχία.

Οι χρονικές συγκυρίες και οι αλλαγές που συντελούνται , σε σχέση με την αναβάθμιση, μετα από αγώνα ετών, του συλλόγου μας σε Ν.Π.Δ.Δ, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη του κλάδου και την τοποθέτηση του εκεί που του αξίζει.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην ημερίδα μας που είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που σκεφτόμαστε και ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε, σε σχέση με την αναβάθμιση του ρόλου και του κλάδου μας.

Σας καλώς ορίζουμε και ταυτόχρονα ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο μας που θα γίνει στην Αθήνα 20 – 22 Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή όλων μας δίνει κουράγιο και ταυτόχρονα βοηθά στην προσπάθεια καθιέρωσης του Επισκέπτη Υγείας σαν τον αναγκαίο, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά κατοχυρωμένο επαγγελματία υγείας που δεν αντιγράφεται, δεν υποκλέπτεται, δεν αγνοείται και που η συμβολή του στο Γενικό Σύστημα Υγείας είναι αναντικατάστατη και ουσιώδης.

Δάφνη Χαλκιά

Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας